mr. I.J. (Isabelle) Kornelis

mr. I.J. (Isabelle) Kornelis

Functie
Senior adviseur / portefeuille forensische zorg
Telefoonnummer
06 - 50 05 74 93
E-mailadres
i.j.kornelis@rsj.nl

Mr. Isabelle Kornelis is adviseur en portefeuillehouder forensische zorg bij de RSJ.

Isabelle studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden, de Universiteit van Amsterdam en The University of British Columbia (Canada). Zij heeft zowel de master Jeugdrecht als de master Publiekrecht (met een specialisatie in het gezondheidsrecht) gevolgd en beide cum laude afgerond.

Sinds 1 februari 2019 is Isabelle werkzaam bij de RSJ als adviseur. Voor haar start bij de RSJ werkte Isabelle als onderwijs- en onderzoeksmedewerker bij de afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden. Verder heeft zij gedurende haar studie ervaring opgedaan bij onder meer de Centrale autoriteit Internationale Kinderaangelegenheden (ministerie van Justitie & Veiligheid ) en verschillende advocatenkantoren binnen het jeugdrecht, strafrecht en gezondheidsrecht.

Publicaties

  • I.J. Kornelis & E.E.C. Punselie, ‘Fysiek en emotioneel een meisje, maar juridisch gezien een jongen. Een reactie op het conceptwetsvoorstel tot verandering van de voorwaarden voor wijziging vermelding geslacht op de geboorteakte’ in: M.R. Bruning, K.F.M. Klep & E.C.C. Punselie (red.), De invloed van 30 jaar Kinderrechtenverdrag in Nederland. Perspectieven voor de rechtspraktijk (Recht en Praktijk nr. PFR7), Deventer: Wolters Kluwer 2020.