Toegankelijkheid

Rsj.nl streeft ernaar de website zo toegankelijk mogelijk te maken. Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Daarom gelden er functioneel-technische en redactionele toegankelijkheidseisen (voorheen: webrichtlijnen) voor websites van de overheid.

Het toegankelijkheidslabel van rsj.nl. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Toegankelijk

Rsj.nl gebruikt een gemeenschappelijke infrastructuur, Platform Rijksoverheid Online. Deze voldoet aan de functioneel-technische eisen voor toegankelijkheid.

De redacteuren van Rsj.nl beschikken over de kennis en vaardigheden om te zorgen voor toegankelijke inhoud. Zij zorgen onder meer voor begrijpelijke en scanbare teksten, duidelijke linkteksten en bestandsnamen, een tekstalternatief voor beeld, en gebruik van een taalwissel voor de voorleessoftware bij woorden uit andere talen.

Beperkt toegankelijk

Rsj.nl is in november 2019 overgegaan op Platform Rijksoverheid. Op de website staan nog beperkt-toegankelijke documenten van vorige websites uit de periode voor die tijd. Vanaf november 2019 voegen wij alleen nog toegankelijke documenten toe (pdf of open document-formaat).

Melden

Ziet u informatie die niet voldoet aan de toegankelijkheidseisen, meld het ons door een e-mail te sturen naar secretariaatrsj@minjenv.nl. Ook kunt u een alternatief opvragen van informatie die niet toegankelijk is of van informatie die is vrijgesteld van de toegankelijkheidseisen.