Denk mee over het adviesprogramma van de RSJ

Over welke onderwerpen moet de RSJ volgens u in 2024 adviseren?
Net als vorig jaar nodigen wij professionals en andere betrokkenen uit de detentiepraktijk, forensische zorg, reclassering en het jeugdveld uit om mee te denken over mogelijke adviesonderwerpen.

De RSJ adviseert de bewindspersonen van Justitie en Veiligheid en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de toepassing en uitvoering van beleid en wet- regelgeving op het gebied van de strafrechtstoepassing en jeugdbescherming. Klik hier voor het Adviesprogramma van 2023.

Totstandkoming adviesprogramma
Het adviesprogramma van de RSJ beschrijft alle adviesonderwerpen waar wij het komende jaar over adviseren. We streven ernaar met actuele, betekenisvolle en effectieve adviezen bij te dragen aan een verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige strafrechtstoepassing en jeugdbescherming.

Het adviesprogramma komt tot stand op basis van inbreng van binnen en buiten de RSJ. Gedurende het jaar zijn wij alert op ontwikkelingen in beleid en wet- en regelgeving die aanleiding kunnen geven om over te adviseren. Werkbezoeken, periodieke overleggen met stakeholders en signaleringen in de rechtspraak van de RSJ vormen daarbij belangrijke informatiebronnen.

Geef input!
Graag bieden wij betrokkenen binnen ons werkveld de mogelijkheid om mee te denken. Zo hopen wij informatie op te halen bij personen die wij niet standaard spreken.

Reageren was mogelijk tot 27 mei 2023. Het Adviesprogramma wordt in november 2023 openbaar gemaakt.

Adviesprogramma 2023
Beeld: ©RSJ