mr. M.M.C. (Manuela) Limbeek

mr. M.M.C. (Manuela) Limbeek

Functie
Senior adviseur / portefeuille jeugd
Telefoonnummer
06 - 50 03 70 44
E-mailadres
m.m.c.limbeek@minjenv.nl

Manuela Limbeek is senior adviseur en portefeuillehouder jeugd. Zij is sinds juni 2018 werkzaam bij de RSJ.

Achtergrond
Direct na haar studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam was zij onderzoeksmedewerker bij het Centre for Children’s Rights Amsterdam. Zij was projectleider en één van de auteurs van het onderzoek naar de toepassing van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) in de Nederlandse rechtspraak (2012), wat in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is uitgevoerd.

Van juni 2012 tot juni 2018 was zij werkzaam als docent Jeugdrecht bij de afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden. Zij verzorgde onderwijs op het gebied van het personen- en familierecht, het civiele jeugdrecht, het jeugdstrafrecht, juridische aspecten van kindermishandeling en kinderrechten. Ook is zij een van de auteurs van het in 2016 verschenen rapport Verplichte (na)zorg voor jongvolwassenen?, wat in opdracht van het WODC is uitgevoerd.

Nevenactiviteiten
Op dit moment is zij nog steeds actief in het Post Academisch Onderwijs van de Universiteit Leiden op het gebied van de bijzondere curator; zij treedt op als docent en cursusleider. Verder is zij lid van de redactie van het Tijdschrift voor Jeugdrecht (Boom Juridisch).