10 november Congres: De rechtspositie van jongeren in geslotenheid (op uitnodiging)

Activiteitendata
-
Hoge Raad der Nederlanden/RSJ, Mr. L.E. Visserzaal, Korte Voorhout 8, 2511 EK Den Haag

Hoe ziet een harmonisatie van de rechtspositie van jongeren in geslotenheid eruit? Wat betekent dit vanuit verschillende perspectieven?

Op dinsdag 10 november aanstaande organiseert de RSJ een congres voor genodigden, met als thema de rechtspositie van jongeren in geslotenheid.
Dit betreft de rechtspositie van jongeren die gesloten zijn geplaatst in een justitiƫle jeugdinrichting, een JeugdzorgPlus instelling, een instelling voor jeugd-ggz of een (gecombineerde) kleinschalige voorziening.

Het belooft een interessante middag te worden, met bijdragen van: Mariƫlle Bruning (hoogleraar Jeugdrecht, Universiteit Leiden), Els Lucas (advocaat, Nauta & Lucas Advocaten en lid Afdeling rechtspraak RSJ), Peter Dijkshoorn (bestuurder, Accare, per 1 september 2020 Landelijk Ambassadeur Lerend Jeugdstelsel, VNG), Alice Broersma (juriste, Accare), Joliska Hellinga (juridisch beleidsmedewerker, Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg) en Jos Kole (universitair docent ethiek en filosofie van de gezondheidszorg, IQ Healthcare van het Radboudumc).

Peter van der Laan (lid Afdeling advisering RSJ) is dagvoorzitter.